Paskutiniu metu dažniau nei niekad turiu galimybę pasisukioti virtuvėje bei pabandyti receptus kuriuos jau seniai norėjau išbadyti. Šiandien pasidalinsiu savo vienu mylimiausiu lašišos receptu.
Lašišai reikės:
- lašišos filė (be ašakų)
- 0,5 citrinos sultys
- 2 valg.šaukš. medaus
- 1 valg.šaukš. garstyčių
- Druskos bei pipirų
Lašišos file įtriname druska bei pipirais. Iš medaus, garstyčių bei citrinos sulčių paruošiame marinatą. Juo įtriname lašišą. Paruoštą lašišą paliekame pasimarinuoti bent 30 min ( geriausia 1-2h) šaldytuve.
Kepame folija išklotoje formoje 15 – 20 minučių 190 C temperatūroje.
Patiekiame su karštomis bulvėmis bei salotomis.
Skanaus!